Superliga 2017/2018, 2. kolo, ne 3.9.2017
Česká Lípa
PANTHERS OTROKOVICE B
2:8
1:1, 0:3, 1:4

branky: 8. Dominik Jansa, 43. Jakub Novák - 15. Petr Kittel, 30. Marek Zapletal, 35. Tomáš Sovják, 37. Marek Zapletal, 50. Petr Kittel, 57. Marek Zapletal, 58. Petr Kittel, 58. Pavel Jurčík; rozhodčí: Jakub Nábělek - Radek Štengl; vyloučení: 4:1; využití: 0:0; diváků: 430; zásahy brankářů: Jan Dvořák 21 - Radovan Michajlovič 11;

Česká Lípa: Dvořák (Ponomarev) - Slaný, Legner, Vnuk, Mlejnek, Pastor, Kadlec - Ekl, Dzierža, Spilka, Novák, Hřebrina, Kněžour, Jirsa, Jansa, Bříška
PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Kostka, Švajný, Nagy Mi., Ťopek, Koníček, Čevela, Štěpánek - Kittel, Petřík, Jurčík, Zapletal, Pešat, Sovják, Rozumek, Janeček, Vykopal, Nagy Ma.

Celou sobotu měla mužstva na to, aby nastřádala síly k druhému kolu Tipsport superligy. Panteři zamířily do České Lípy, na půdu dalšího z nováčků soutěže. A přestože florbalisté České Lípy nabyli v úvodním kole sebevědomí, Panteři nic nepodcenili a ze severu Čech si přivezli 3 body.

Do začátku utkání lépe vstoupil nováček, když v 8. minutě otevřel skóre Jansa. Ovšem 5 minut před koncem první třetiny hosté dokázali vyrovnat a do kabin se šlo za vyrovnaného stavu. Ve druhé třetině domácí začali hrát pasivně čehož dokonale Panteři využili, když se dokázali během 7 minut prosadit hned 3 krát a odskočili tak na rozdíl tří branek.

Do třetí třetiny nováček vstoupil mnohem aktivněji než v předchozí třetině z čehož vyplynulo snížení, které zařídil Novák ve vlastním oslabení. Poté domácí hru více otevřeli čehož Otrokovice dokonale využili. V čase 56:44 zkompletoval Zapletal hattrick a na ukazateli skóre byl stav 2:6 z pohledu domácích. Po této brance bylo téměř jasné, že Otrokovice zvládnou i druhé utkání v sezóně. Výhru zpečetili ještě dalšími dvěma trefami.

Ohlasy trenérů

Vyjádření trenérky domácích Lenky Bartošové: Bohužel rozhodla druhá třetina, kdy my jsme začli hrát pasivně a to soupeř využil a odskočil nám tam na 1 : 4. Ve třetí třetině jsme se sice zvedli ale pohřbili tři vyloučení, které nás bohužel už nepustili do toho tlaku do kterého jsme chtěli.

Vyjádření trenéra hostů Karla Ševčíka: Do zápasu jsme šli výborně takticky připravení. Věděli jsme že to bude horká půda, očekávali jsme spoustu těžkých soubojů jeden na jednoho, preferovali jsme proto rychlou kombinační hru a postupně jsme domácí přehrávali. V závěru jsme si sami zkomplikovali situaci, kdy jsme inkasovali v oslabení a domácí jsme tím dostali do euforie. Naštěstí máme zkušený tým a šli jsme s maximálním nasazením za třemi body..Soupeři děkujeme za zápas.

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři