Superliga 2017/2018, 8. kolo, ne 15.10.2017, Aréna Sparta Podvinný Mlýn
Sparta
PANTHERS OTROKOVICE B
3:2
2:0, 0:1, 1:1

branky: 9. Tomáš Sovják, 19. Jan Marvánek, 54. Robert Košir - 24. Karel Ťopek, 48. Tomáš Sovják; rozhodčí: Lukáš Svrček - Radim Waliczko; vyloučení: 1:3; využití: 0:0; diváků: 566; zásahy brankářů: Martin Beneš 12 - Radovan Michajlovič 21

Sparta: Beneš (Eckhardt) - Ježek, Bartoš, Čermák, Garčar, Marvánek, Zeman, Koščo - Ujhelyi, Zouzal, Košir, Jaroš, Svatoš, Kareš, Krejča, Pruner, Špalek, Veselý
PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Nagy Mi., Švajný, Ťopek, Kostka, Koníček, Čevela - Zapletal, Pešat, Sovják, Petřík, Jurčík, Kittel, Rozumek, Vykopal, Szweda

Domácí tým vstoupil do utkání aktivněji a byl v úvodu utkání lepší. Vytvořil si několik slibných šancí ovšem otrokovický Michajlovič předváděl skvělé zákroky. První branka utkání padla v 9. minutě do sítě hostů. Sovják nahrával míč zpoza brány, který po nešťastném odrazu skončil až za Michajlovičem. Sparta pokračovala dále ve vysokém tempu, ale přesto si Panteři dokázali vytvořit slibné příležitost. V 18. minutě bylo blízko vyrovnání ovšem na brankové čáře dokázal včas zakročit za brankáře domácí obránce. Místo vyrovnání vstřelili domácí zásluhou Marvánka druhou branku a do šaten se odcházelo za stavu 2:0.

Druhou třetinu začali aktivněji Panteři. Hned ve 22. minutě nastřelili břevno a o dvě minuty díky skvělé individuální akci Ťopka se mohli radovat z jejich první branky v utkání. Hosté byli od začátku třetiny lepším týmem a tlačili na obranu domácích. Ve 30. Minutě se nechal vyloučit Koščo a Panteři tak měli přesilovou hru, kterou nedokázali proměnit. V závěru třetiny hrála Sparta dvě přesilové hry po faulech Kittela a Jurčíka, ovšem ani jednu nedokázala proměnit.

Od začátku třetí třetiny byla hra vyrovnaná a opatrná, ani jeden z týmu nechtěl udělat chybu. Otrokovice dokázali v čase 47:14 vyrovnat, když Pešat vystihl rozehrávku domácích a přihrál před prázdnou branku Sovjákovi, který se nemýlil. V 52. minutě šel na trestnou lavici opět Kittel a domácí měli třetí možnost přesilové hry. Tu sice nedokázali využít, ale díky ní se dostali do tempa a dostávali Otrokovice pod tlak. Díky tomu se šest a půl minuty před koncem dokázal prosadit Košir a vrátil Spartě vedení. Panteři zkusili jít dvě a půl minuty před koncem do šesti, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích Radka Skaličky: Před zápasem jsme věděli, že nás čeká těžký soupeř s disciplinovanou obrannou hrou a vynikajícím Michajlovičem. V první třetině jsme Otrokovice do hry moc nepustili, ale vyjádřili jsme převahu pouze dvěma góly. V dalším průběhu zápasu se hra vyrovnala a z tohoto pohledu jsme rádi, že jsme ve třetí třetině zápas překlopili na svou stranu. Díky soupeři za utkání.

Komentář trenéra hostů Karla Ševčíka: Do zápasu jsme nastoupili se zbytečnou nervozitou, odskakovaly nám míčky a dali jsme si nešťastný vlastní gól. To nás paradoxně nakoplo, byli jsme zpět. Ve druhé a třetí třetině jsme byli z mého pohledu už lepším celkem. Bohužel jsme řadu hezkých kombinací nezakončili gólem. V závěru to bylo spíše jen o štěstí a šťastném sparťanském gólu. Do šancí jsme se dostali i v závěrečné power play, bohužel bez proměněných šancí. Soupeři děkujeme za zápas.

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři