Superliga 2017/2018, 10. kolo, so 28.10.2017, ČPP Aréna
FBC ČPP Ostrava
PANTHERS OTROKOVICE B
3:2p
0:1, 0:0, 2:1 - 1:0

branky: 43. Michal Miške, 60. Dominik Eichner, 65. Šimon Kuczera - 6. Karel Ťopek, 46. Michal Nagy; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 290; zásahy brankářů: Štěpán Laja 13 - Radovan Michajlovič 28

FBC ČPP Ostrava: Laja (Klobučník) - Hromádka, Lipový, Šebesta, Kuczera, Zbořil - Trulík, Klimscha, Hrabal, Eichner, Daniš, Sládek, Mendrek, Miške, Křiva, Moravčík, Čonka-Skyba
PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Nagy Mi., Švajný, Ťopek, Kostka, Koníček, Čevela - Zapletal, Pešat, Sovják, Petřík, Jurčík, Kittel, Vykopal, Szweda

Ve sváteční sobotu od 17 hodin hráli Panteři na půdě ostravského FBC.

Od začátku zápasu jsme mohli sledovat taktické utkání, kdy ani jeden z týmů nechtěl udělat zbytečnou chybu. Jako první otevřel skóre Ťopek, když jeho střela z dálky skončila až za Lajovými zády. Po zbytek třetin byl nebezpečnějším týmem hosté, ale branku druhou branku nedokázali vstřelit.

Druhá třetina probíhala ve stejném duchu jako ta první. Šance na obou stranách, ale ani jeden střelec nedokázal překonat brankáře. Stav po dvou třetinách, tak byl 1:0 pro Otrokovice. 

Ve třetí třetině Ostrava začala napadat rozehrávku Panterů, což jim dělalo problémy. V čase 42:22 domácí konečně vstřelili branku. Střelou z výběhu se prosadil Miške. O necelé tři minuty byl v samostatném úniku faulovaných Sovják a rozhodčí nařídili trestné střílení. K tomu se postavil Michal Nagy a bezpečně jej proměnil. V závěru zkoušeli domácí hru bez brankáře, což se jim vyplatilo. Protože v čase 59:05 dorazil Kuczerovu střelu Eichner a zápas tak základní hrací době skončil 2:2. 

V prodloužení se hrálo převážně před brankou Otrokovic, protože Ostrava většinu času hrála bez brankáře a s míčkem na svých hokejkách. Dobývání hostující branky nakonec bylo úspěšné, když se 16 sekund před koncem prodloužení prosadil Kuczera.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích pana Michala Trunkáta: Chtěl bych poděkovat klukům za perfektní výkon v obranné činnosti. V průběhu utkání jsme si vypracovali spoustu gólových příležitostí, ale neproměňovali jsme je. Troufnu si říct, že jsme dneska měli hrát za tři body. Ještě jednou velká pochvala. Soupeři děkujeme za utkání a přejeme šťastnou cestu domů.

Komentář trenéra hostí pana Karla Ševčíka: Dnes jsem si nechali trestuhodně utéct vítězství. Skvěle zachytal Michajlovič. Soupeři děkujeme za zápas.

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři