Superliga 2017/2018, 1. kolo, pá 1.9.2017, SPŠ Zlín
PANTHERS OTROKOVICE B
Ústí n/L
4:2
2:0, 0:0, 2:2

branky: 8. Petr Kittel, 16. Lukáš Petřík, 49. Michal Nagy, 58. Marek Zapletal - 41. Viktor Kopecký, 56. Viktor Kopecký; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 251; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 23 - Tomáš Fibiger 13;

PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Kostka, Švajný, Nagy Mi., Ťopek, Koníček, Čevela, Štěpánek - Kittel, Petřík, Jurčík, Zapletal, Pešat, Sovják, Rozumek, Kvapil, Janeček, Vykopal, Nagy Ma.
Ústí n/L: Fibiger (Hlava) - Kužel, Horák, Stummer, Semerád, Kühnel, Šafařovský - Pojar, Kolstrunk, Sattler, Novák, Kopecký, Štorek, Esterka, Täuber, Stibor, Krbec

Panteři vstoupili do nové sezóny vítězně Start do nové sezóny Otrokovicím vyšel náramně. Ve sportovní hale zlínské průmyslové školy si poradily s Florbalem Ústí. Nováček Tipsport Superligy sice vyslal na otrokovickou branku 25 střel, přesto to víc jak na dva góly nestačilo a ze Zlína odjel s prázdnou. 

Skóre zápasu se poprvé měnilo v 8. minutě. Kostka našel před brankou volného Kittla (Kittela), který svůj první start v dresu Panterů oslavil gólem. Jak během letní přípravy natrénovali Panteři přesilovky ukázali v 16. minutě. K využití jim ale soupeř pomohl. Střelu Lukáše Petříka si totiž hostující obrana srazila do vlastní sítě. Vyrovnané utkání, které sledovalo 250 diváků přineslo další branku až na začátku třetí třetiny. 

Pouhých 22 vteřin z úvodu poslední části stačilo nováčkovi ze severozápadu Čech ke vstřelení premiérové branky v nejvyšší soutěži. Ústí vstřelený gól nabudil, domácí tým ale podržel Michajlovič, který předvedl několik bravurních zákroků. O osm minut později navíc Panteři opět odskočili na rozdíl dvou branek. Po chytře zahrané standartní situaci se prosadil Michal Nagy. Florbalisté Ústí nad Labem to ale nezabalili a čtyři minuty před koncem po chybě Otrokovic zápas zdramatizovali. Druhou branku v zápase si připsal Kopecký. Hosté si pak vzali time out, který jim ale příliš nepomohl. O necelých deset vteřin později totiž místo vyrovnání, přišlo uklidnění domácích v podobě čtvrté branky. Střelou z první se nemýlil Zapletal. Přestože hosté ještě v závěřu zkoušeli hru bez brankáře, skóre zápasu už se neměnilo. Panteři vstoupili do nové sezóny vítězně a brali tři body.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích pana Karla Ševčíka: Do zápasu jsme šli s maximální koncentrací a odhodláním získat tři body. Opět nás skvěle podržel brankář Michajlovič, který měl několik bravurních zákroků. Naše hra je zatím syrová a pořád ještě nedokážeme přenést do zápasu hru, kterou trénujeme. Přesto se nám pár cílených kombinací podařilo a věřím, že to bude jenom lepší. Soupeři děkujeme za zápas.

Komentář trenéra hostů pana Marka Vojty: Náš výkon rostl postupem utkání a v určitých chvílích utkáních jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Domácí zvítězili díky naší menší produktivitě v zakončení a dobré obraně. Děkuji fanouškům a soupeři za utkání a vstřícnost s posunem utkání.

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři