Superliga 2017/2018, 4. kolo, pá 22.9.2017, SH Štěrkoviště Otrokovice
PANTHERS OTROKOVICE B
FAT PIPE Florbal Chodov
3:5
1:1, 1:2, 1:2

branky: 13. Petr Kittel, 33. Marek Zapletal, 59. Tomáš Sovják - 15. Marek Vávra, 24. Marek Matejčík, 27. Michal Strachota, 51. Jan Vacenovský, 53. Martin Koutný; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 268; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 17 - Jan Barák 14

PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Majrich) - Kostka, Koníček, Ťopek, Nagy Mi., Szweda, Čevela, Kvapil - Jurčík, Kittel, Petřík, Zapletal, Sovják, Rozumek, Janeček, Švajný
FAT PIPE Florbal Chodov: Barák (Šantora) - Pražan, Fiala, Podhráský M., Strnad, Kašovský, Kotlas - Ondrušek, Mikeš, Vávra M., Řezáč, Koutný M., Matejčík, Vacenovský, Strachota, Plíhal

Od začátku zápasu jsme mohli vidět, že obě mužstva hrají především zezadu a čekájí na chyby soupeře. Jako první otevřeli skóre utkání domácí, když přesilovou hru po pohotové reakci v brankovišti dokázal využít Kittel, který vstřelil již svoji pátou branku v letošní premierové sezóně v Tipsport Superlize. Hosté dokázali odpovědět o dvě a půl minuty později z hole Marka Vávry. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:1.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen Kittel, a i hosté ukázali, že přesilovy mají natrénované, protože Matejčík dokázal početní převahu využít. Když za o dvě minuty Strachota zvyšoval na 1:3, tak to vypadalo, že úřadující mistr se nadechl k trháku. Ten o se ovšem nekonal, protože v čase 32:59 přišlo snížení z hole Zapletala. V závěru třetiny byl vyloučen Plíhal, ale domácí nedokázali druhou přesilovou hru využít.

Třetí třetina začala opatrnou hrou obou týmů, nikdo nechtěl udělat chybu a nabídout tak soupeři možnost vstřelit branku. Necelých 10 minut před koncem Chodov po krásné akci zvyšoval na 2:4. A když o dvě minuty vstřelil pátou branku pro hosty Koutný, tak to vypadalo, že je rozhodnuto. Panteři se v závěru zápasu nadechli k náporu, ovšem stačili pouze snížit na 3:5. 

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích pana Karla Ševčíka: Dnes nás Chodov vyškolil v produktivitě, přestože jsme se snažili dobře bránit, těch pár našich chyb nekompromisně potrestal. Musíme zapracovat na produktivitě. V takovém zápase musíme vypracované šance proměňovat. Máme na čem pracovat. Soupeři děkujeme za zápas.

Komentář trenéra hostů pana Davida Podhrádského: Dnes jsme zvládli zápas celkem zkušeně, výborně nám zahrála třetí lajna, včetně Honzy Vacenovského. Jsem rád, že když nasadíme naše juniory, tak nám do hry přináší kvalitu. Děkujeme soupeři za zápas a Karlovi Ťopkovi přejeme hodně štěstí do nové části života.

Fotogalerie

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři