Superliga 2017/2018, 7. kolo, so 7.10.2017, SH Štěrkoviště Otrokovice
PANTHERS OTROKOVICE B
Bulldogs Brno
9:5
1:2, 5:0, 3:3

branky: 4. Petr Kittel, 23. Michal Nagy, 26. Petr Kittel, 31. Karel Ťopek, 33. Petr Kittel, 35. Tomáš Sovják, 52. Marek Švajný, 56. Tomáš Sovják, 60. Marek Zapletal - 10. Lukáš Mráz, 15. David Sládeček, 42. Lukáš Mráz, 45. Lukáš Michálek, 50. Artürs Jurševskis; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 2:2; využití: 1:1; diváků: 362; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 18 - Filip Kuhn 9, Kryštof Bartek 4;

PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Nagy Mi., Švajný, Kostka, Ťopek, Čevela, Koníček, Szweda, Štěpánek - Zapletal, Pešat, Sovják, Petřík, Vykopal, Kittel, Jurčík, Janeček
Bulldogs Brno: Kuhn (Bartek) - Kadlec, Galuszka, Sládeček, Bauer, Kladivo, Žižka, Nonn - Coufal, Juhaňák, Kadavý, Pešák, Černoch, Koláčný, Michálek, Ondráček, Jurševskis, Novotný,

Od začátku utkání jsme mohli sledovat taktický boj, kdy ani jeden tým nespěchal dopředu a spíše čekal na chybu soupeře. Skóre otevřel ve 4. minutě Kittel, který se skvěle zorientoval na brankovišti a poslal tak domácí do vedení. Odpověď přišla o necelých 6 minut později, kdy se od mantinelu přesnou střelou trefil Mráz. Po této trefě byli hosté aktivnější a zaslouženě šli v čase 14:54 do vedení. Do šaten se tak šlo za stavu 1:2 pro Brno.

I od začátku druhé třetiny jsme mohli sledovat taktický boj. Po necelých dvou minutách byl vyloučený Juhaňák za bránění ve hře a diváci v hale se tak mohli těšit na první přesilovou hru zápasu. Tu po 39 vteřinách dokázal využít Michal Nagy a domácí vyrovnali na 2:2. Bylo vidět, že vstřelená branka domácím prospěla, protože byli lepším týmem a dostávali se do šancí. Jednu z nich využil Kittel a domácí tak vedli 3:2. V průběhu třetiny se trefili ještě Ťopek, Kittel a Sovják. Po druhé třetině tedy svítil na tabuli stav 6:2.

Do závěrečné třetiny vstupoval každý tým v jiném rozpoložení. Domácí s pohodlný náskokem, který chtěli udržet až do konce. Zatímco hosté s tím, že nemají co ztratit a proto zkusí být aktivní a napadat domácí v rozehrávce. První polovina třetiny patřila hostům z Brna, když dokázali snížit stav už na 6:5. Ovšem domácí se ve správnou chvíli semkli a dalšími dvěma brankami opět odskočili na rozdíl tří branek. Výhru pečetil do prázdné branky Zapletal.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích Karla Ševčíka: "Na Brno jsme byli velmi dobře takticky připravení. Dá se říct, že nás neměli čím překvapit. Na začátku poslední třetiny jsme pod dojmem vysokého vedení polevili a trochu si situaci zkomplikovali. Zmobilizovali jsme však síly a zápas dotáhli do vítězného konce. Pomalu přenášíme věci, které trénujeme do zápasu. Jsme trpěliví a pracovití, sbíráme bod za bodem a jdeme za svým cílem. Soupeři přeji šťastnou cestu domů a děkujeme za zápas."

Komentář trenéra Brna Jana Kadlece: "Nedokážeme udržet celý zápas záměr a kvalitu. Utkání se zlomilo ve druhé třetině, ve třetí jsme dokázali téměř vyrovnat, ale závěr opět patřil domácím. Herně bylo dobrých cca 40 minut, ve zbylém čase jsme soupeři góly doslova darovali."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři