Superliga 2017/2018, 17. kolo, pá 15.12.2017, SH Jižní Město
FAT PIPE Florbal Chodov
PANTHERS OTROKOVICE B
6:3
3:1, 1:1, 2:1

branky: 6. Michal Strachota, 13. Ondřej Mikeš, 14. Marek Vávra, 33. Tom Ondrušek, 55. Marek Vávra, 59. Marek Matejčík - 11. Matěj Kostka, 12. Marek Zapletal, 23. Petr Kittel; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 1:0; využití: 0:0; diváků: 237; zásahy brankářů: Jan Barák 10 - Radovan Michajlovič 18;

FAT PIPE Florbal Chodov: Barák (Frühbauer) - Pražan, Fiala, Sýkora, Doubek, Kotlas, Podhráský, Strnad - Maxa, Žák, Míkeš, Vávra T., Vávra M., Ondrušek, Řezáč, Koutný, Matejčík, Strachota, Plíhal
PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Nagy Mi., Švyjný, Ťopek, Kostka, Čevela - Zapletal, Sovják, Pešat, Petřík, Kvapil, Kittel, Vykopal, Szweda

Netradičně v pátek od 17 hodin ve Sportovní hale na Jižním Městě na začalo utkání mezi Chodovem a Otrokovicemi. Zápas třetího týmu ze čtvrtým začal lépe pro domácí, když brejkovou situaci gólově vyřešil Strachota. Uprostřed první třetiny jsme mohli vidět hned čtyři branky v rozmezí necelých tří minut a třiceti vteřin. Nejdříve otočili skóre ve svůj prospěch Panteři. Poté zase dvě branky dali domácí. Stav byl tak 3:2 ve prospěch Chodova. Do závěru třetiny jsme mohli vidět šance na obou stranách, ale další branka nepadla.

Vstup do druhé třetiny měli lepší hosté, když po rychlé akci uklízel míček do prázdné branky Kittel. Následně měli hosté šanci přesilové hry, kterou ovšem nevyužili. Po přesilové hře měli navrch hráči Chodova, kteří drželi častěji míček na svých hokejkách. Po několika nevyužít šancích se nakonec dočkali vedoucí branky. Po secvičené akci se trefil Ondrušek. Po této brance se hra zase vyrovnala.

Ve třetí třetině to byl tuhý boj, ani jeden tým nechtěl přicházet o míček lacino, takže jsme mohli vidět taktickou hru na obou stranách. Oba týmy měli gólové příležitosti, ale ani jeden z nich je nedokázal využít. Až v čase 54:49 vyvezl míček Sýkora, který proběhl mezi dvěma protihráči, přihrál Mikešovi a ten našel na malém brankovišti Vávru, který už to měl jednoduché. Po této brance si vzali hosté timeout a ihned po zisku balónku šli do šesti. Branku nevstřelili a naopak inkasovali, když poslední tečku za utkáním udělal Matejčík.

Ohlasy trenérů

Kometář trenéra domácích Davida Podháráského: "Očekávali jsme těžký zápas a tušení se vyplnilo. Jsem rád, že jsme ve složitých situacích obstáli a utkání zvládli za 3 body. V tak skvělé atmosféře, jako byla v hale dnes, by bylo hřích nevyhrát.

Komentář trenéra hostí pana Karla Ševčíka: "Většinu zápasu to šlo, snažili jsme se o trpělivou hru s míčkem. Bohužel takové těžké zápasy rozhodují drobnosti a zatímco jsme za stavu 4:3 nedali tutovku, po lehké chybě jsme inkasovali na 5:3. V závěru jsme ještě zkusili hru bez brankáře, pořád byla šance něco se stavem udělat. Bohužel to nakonec nevyšlo. Jdeme poctivě dál, poučíme se z toho a příště budeme silnější. Soupeři děkujeme za zápas."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři