Superliga 2017/2018, 18. kolo, ne 17.12.2017, SH Štěrkoviště Otrokovice
PANTHERS OTROKOVICE B
Znojmo
5:9
2:2, 0:3, 3:4

branky: 4. Lukáš Pešat, 12. Petr Kittel, 44. Pavel Jurčík, 47. Karel Ťopek, 52. Petr Kittel - 4. Martin Šindelář, 17. Tomáš Kucharič, 21. Martin Pánek, 27. Tomáš Kucharič, 33. Filip Horák, 41. Tomáš Kucharič, 50. Martin Šindelář, 51. Martin Šindelář, 59. Jiří Salava; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 2:3; využití: 2:0; diváků: 322; zásahy brankářů: Jaromír Malina 14 - Jan Hándl 16;

PANTHERS OTROKOVICE B: Malina (Michajlovič) - Nagy Mi., Švajný, Ťopek, Kostka, Čevela - Zapletal, Sovják, Pešat, Petřík, Jurčík, Kittel, Vykopal, Szweda
Znojmo: Hándl (Skácelík) - Horák, Krejčíř, Porcházka, Pánek, Virgl, Martinek, Daberger - Salava, Palát, Čihal, Procházka, Sláma, Kučera, Juříček, Kriš, Šindelář, Kucharič

V neděli 17. 12. 2017 od 18 hodin začalo utkání mezi Otrokovicemi a Znojmem. Do utkání aktivněji vstoupili hosté, kteří byli odměněni první brankou v utkání. Za domácí odpověděl po třiceti vteřinách Pešat. Po dvou úvodních brankách mohli diváci sledovat hru plnou nepřesností. V čase 10:50 rozhodčí odpískali první dvouminutový přestupek. Znojemský Krejčíř byl vyloučen za hrubost. Panteři nabídnutou přesilovou hru využili už po osmadvaceti vteřinách, když se z velkého brankoviště prosadil Kittel. O minutu později byli vyloučeni i domácí, ale hosté nedokázali využít početní převahy. Přesto do konce třetiny dokázali znojemští vyrovnat z hole Kuchariče.

Do druhé třetiny vyšel lépe vstup hostům, když hned po dvaačtyřiceti vteřinách vstřelil svoji první branku v superlize Pánek. Hosté od této chvíle byli lepší, naopak domácí dělali spoustu chyb v rozehrávce, díky kterým si hosté vytvářeli šance. Hosté byli za svou aktivitu odměněni dvěma brankami po standartních situacích. Naopak domácí po řadě neproměněných šancí nevstřelili ve druhém dějství branku.

Ve třetí třetině se opakovala situace ze druhé, když hosté během první minuty vstřelili další branku. Následně domácí dokázali snížit díky brankám Jurčíka a Ťopka na stav 4:6, na což hosté reagovali oddechovým časem. Domácí si vytvářeli šance, ale k jejich smůle je nedokázali využít. A tak přišel trest v podobě dvou branek do domácí sítě, na které ještě dokázal odpovědět Kittel. Víc už se ovšem Panterům nepodařilo. V závěru ještě domácí zkusili hru bez brankáře, během které si vstřelili vlastní branku, což to podtrhlo jejich výkon v utkání. Hosté si tak odvezli zasloužené vítězství.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích, pana Karla Ševčíka: "Soupeře jsme podcenili, přestože jsme to před zápasem v kabině dlouze rozebírali. Bohužel jsme zápas prohráli i v hlavách, nedokázali jsme přepnout na nejvyšší stupeň. Čím více jsme se snažili tlačit na pilu, otevíralo se nám to vzadu a soupeř nás nekompromisně trestal.Vyrobili jsme dnes obrovské množství chyb, spoustu herních situací šlo do křeče, chyběla zejména zpočátku zápasu trpělivost. Velká část obdržených gólů byla bohužel laciná. Máme na mnohem víc, máme o čem přemýšlet a na čem pracovat."

Komentář trenéra hostů, pana Jana Štastníka: "Hráči v dnešním zápase skvěle plnili pokyny, které před utkáním dostali, proto byl výsledek takový, jaký byl. Zahráli jsme nejlepší utkání v této sezoně, děkujeme soupeři za férový zápas."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři