Panteři zvládli vstup do sezony, i díky hattricku Vykopala porazili Hattrick

Když Hattrick tak hattrick. Tři góly Vykopala nasměrovaly áčko Goldea Panthers Otrokovice k úvodnímu vítězství prvoligové sezony. Před více než 230 diváky v hale na Štěrkovišti porazili brněnský Hattrick 7:5, nový trenér Lukáš Petřík slavil výhru hned ve své ligové premiéře.

1. Liga, 1. kolo, ne 3.9.2023, SH Štěrkoviště Otrokovice
Goldea PANTHERS OTROKOVICE
FBŠ Hummel Hattrick Brno
7:5
2:3, 3:2, 2:0

Goldea PANTHERS OTROKOVICE - FBŠ Hummel Hattrick Brno 7:5

branky: 4. František Vykopal, 12. Martin Ležatka, 25. Josef Štourač, 27. František Vykopal, 40. Martin Ležatka, 50. František Vykopal, 53. Ladislav Gál - 10. Michal Malec, 10. Matěj Bednář, 10. Jan Morávek, 36. Vít Máček, 38. Michal Malec; rozhodčí: Radim Sýkora - Miroslav Tkáč; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 235; zásahy brankářů: Adam Kohút 12 - Filip Létal 13; po třetinách: 2:3, 3:2, 2:0

Sestřih utkání:

Goldea PANTHERS OTROKOVICE: Kohút, Pujin - Sovják, Kopecký, Kubíček, Kelemen, Javořík, Šefčík - Červenka, Procházka, Gál, Vykopal, Ležatka M., Ležatka D., Šťourač P., Hrabica, Hrtús
FBŠ Hummel Hattrick Brno: Létal, Steiger - Kůra, Hájek, Nagy M., Gryc, Halama, Suk, Máček, Zapletal, Jelínek - Bednář, Slezák, Malec, Morávek, Hronek, Procházka, Máček, Jiříček, Vlach

Moravské derby bylo hodně divoké, skóre se otáčelo z jedné strany na druhou, celkem se obrátilo čtyřikrát. Brankový účet otevřel Vykopal, který dorazil Gálovu střelu do břevna. Stačilo však 34 vteřin a Hattrick rázem vedl 3:1.

Ještě do přestávky snížil Martin Ležatka a aktivní nástup do prostřední třetiny přinesl dvě branky v brněnské síti - prosadili se Josef Štourač s Vykopalem. Hosté ale znovu srovnali a díky využité přesilovce se dostali podruhé, ale už naposledy do vedení.

Martin Ležatka srovnal 32 vteřin před druhou přestávkou. Hosté vyměnili na trestné střílení brankáře, nic platné jim to ale nebylo - exekutor bývalého spoluhráče Steigera rozhýbal a míček mu zasunul mezi nohy.

Téměř přesně v půlce závěrečné třetiny zkompletoval hattrick Vykopal, pojistku pak přidal z početní výhody kapitán Gál. Panteři pak přestáli bez úhony soupeřův risk bez gólmana a zapsali první tříbodový zisk sezony. Další duel odehrají v sobotu v Kladně.

Ohlasy trenérů

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři