Pohár České pojišťovny 2017/2018, Pohár, st 11.10.2017, SH SOŠ Dopravní Ostrava
FBC Letka
PANTHERS OTROKOVICE B
7:5
0:0, 5:2, 2:3

branky: 21. Dominik Hubl, 29. Dominik Hubl, 32. Petr Pavlík, 35. Tomáš Lokša, 38. Martin Lipovčan, 53. Petr Pavlík, 54. Radim Kahánek - 21. Jan Nekula, 24. Martin Janeček, 41. Marek Zapletal, 52. Lukáš Petřík, 53. Pavel Jurčík; rozhodčí: Vít Gattnar - Štěpán Kostolány; vyloučení: 1:2; využití: 1:0; diváků: 96;

FBC Letka: Fučík - Lokša, Hubl, Toman, Hrabáček, Nekula, Ritz, Kopp, Ondruch, Kahánek, Bregin, Balek, Stejskal, Jurák, Hensier, Lipovčan, Krupa, Veselý, Pavlík
PANTHERS OTROKOVICE B: Malina (Majrich) - Švajný, Kvapil, Kostka, Čevela, Štěpánek - Zapletal, Pešat, Janeček, Vykopal, Petřík, Kittel, Jurčík, Koníček, Rozumek

Od začátku byl v týmech vidět rozdíl, domácí nahecovaní a odhodlaní nechat na hřišti všechno, zatímco tým hostí se převážně trápil s pohybem. První třetina nenabídla moc zajímavých příležitostí. Hosté byli většinu času na míčku, ovšem domácí občas zahrozili z breaků.

Hned na začátku druhé třetiny vstřelily Otrokovice šťastnou branku, když si nahrávku Zapletala srazil do vlastní sítě Nekula. Ovšem za 30 vteřin dokázali domácí odpovědět z hole Hubla. Hosté si vzali vedení na svou stranu o dvě minuty později, když akci otrokovických juniorů zakončil Janeček. Vypadalo to, že hosté se konečně našli a budou pokračovat dále v přidávání branek. Ovšem v čase 28:44 přišla druhá branka Hubla a bylo opět vyrovnáno. Když o tři minuty později dokázal využít přesilovku Pavlík a pak přidal další branku Lokša, začínalo to s hosty vypadat špatně. V závěru přidal pátou branku Lipovčan a ukončil tak nepovedenou třetinu z pohledu hostů.

Dalo se očekávat, že Otrokovice vstoupí do třetí třetiny plní odhodlání, a to se potvrdilo. Hned po sedmi vteřinách vstřelil branku Zapletal. Od té chvíle se hrálo prakticky pouze na branku domácích, ovšem hosté se trápili v zakončení. Další branka přišla až děvět minut před koncem, kdy Kostka uvolnil Petříka ten se nemýlil. Otrokovice dál pokračovali v tlaku, ovšem domácí dokázali na tento tlak odpovědět, když se trefil opět Pavlík. Hned po buly dokázal na gól domácích odpovědět Jurčík. Domácí o necelou minutu pozdě dokázali vstřelit ještě jednu branku a odskočit tak opět o dvě branky. Zbytek třetiny hráli Panteři na polovině soupeře, ale vždy ztroskotali na výborně chytajícím brankáři domácího týmu. 

Ohlasy trenérů

Komentář domácího trenéra: "Dnes nás čekal svátek. Podali jsme úžasný, nebojácný, týmový výkon. Odměnou nám je snové vítězství.Myslím, že jsme byli Otrokovicím více, než vyrovnaným soupeřem.Úžasně nám zachytal golman, ale bez toho takových vítězství nelze dosáhnout. Ve třetí třetině jsme byli pod velkým tlakem, ale ustáli jsem ho .Děkujeme divákům za perfektní atmosféru. Dnes bude dlouhá noc."

Komentář hostujícího trenéra: "Gratuluji vítěznému týmy, který na hřišti nechal úplně vše.Naše vlažná hra začala až ve 3.třetině, kdy už nám ujel vlak. Je třeba se z tohoto utkání poučit. O tom je pohár."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři