CE liga juniorů 2019/2020, Předkolo 2, ne 1.3.2020, SH Štěrkoviště Otrokovice
PANTEŘI
Gullivers Brno
6:4
1:1, 2:2, 3:1

PANTHERS OTROKOVICE - Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 6:4

branky: 2. Pavel Malošík, 27. Petr Kopčil, 35. Milan Sousedík, 51. Milan Sousedík, 52. Jan Hrtús, 60. Jan Michálek - 6. Filip Konstant, 26. Jiří Suchomel, 36. Filip Konstant, 51. Ondřej Kos; rozhodčí: Pavel Hála - Vladimír Hála; vyloučení: 3:1; využití: 0:0; diváků: 79; zásahy brankářů: Matěj Kubíček 26 - Jakub Flek 22; po třetinách: 1:1, 2:2, 3:1;

PANTEŘI: Kubíček (Vorálek) - Kopecký, Štourač, Sousedík, Pšenčík, Hájek, Malý, Chudíček, Javořík, Hrtús, Popovský, Jančík, Malošík, Michálek, Kopčil, Řezáč
Gullivers Brno: Flek (Lysák) - Synek, Malý, Novotný, Suchomel, Kouřil, Dvořák, Šimoník, Procházka, Kozák, Konstant, Dokládal, Kos, Dvořák, Vejmělka, Jedlička, Indruch, Schwesig, Kondrád

Druhé utkání byl boj o vše. Pokud by otrokovičtí borci doma neuspěli, znamenal by to konec sezóny. Domácí nenechali nic náhodě a před zápasem proběhl rychlý videotrénink, kdy se ukázal problém z minulého zápasu. S velkou chutí vrátit brněnskému celku prohru z úvodního utkání začal zápas v odpoledních hodinách před slušně zaplněnou halou.

První třetina nabídla aktivní florbal. Bohužel hned ze startu nevyšel základní pokyn. Ve druhé minutě se šlo do oslabení a tlak byl rázem pryč. Jak to tak bývá, všechno zlé je k něčemu dobré. Oslabení kluci zvládli velmi dobře, kdy Pšenčík vyslal až fotbalový centr přes celé hřiště a ve zmatku se nejlépe zorientoval Malošík. Ten se zase inspiroval baseballem a hned z první poslal nechytatelný projektil do branky. Kluci se ujímají vedení 1:0. Odpověď hostujícího celku nenechala dlouho čekat a v 5. minutě po zmatku na brankovišti je vyrovnáno 1:1. Zbylé šance už brankou nekončí a to i díky skvěle chytajícím brankářům. Do šaten se jde za stavu 1:1.

Druhá třetina pokračovala ve velkém tempu. Útočný florbal musel bavit nejednoho diváka stejně jako některé zákroky domácího strážce svatyně Kubíčka. Ve 25. minutě se ujala střela hostů a pro domácí to opět nebyl povedený vstup do třetiny. Ovšem o minutu později ukázal svůj přehled na hřišti Kopčil, který nachytal hostujícího brankáře. Střela opsala balistickou křivku přes celé hřiště a přesně zapadla za nepřipraveného brankáře. Srovnáno 2:2. Ve 35. minutě zaúřadovala tzv. DOROlajna. Tato lajna složená převážně z dorostenců ukázala přehled na hřišti. Perfektní přihrávku Šťourače usměrnil do branky Sousedík. Jednalo se o jeho premiérový gól za juniory. Euforie z gólu velmi rychle opadla, protože hned o minutu později bylo opět srovnáno. Do šaten se šlo za stavu 3:3. V zápase bylo vidět vše, co do Play-Off patří. Emoce na obou stranách, perfektní fanoušci a hlad po vítězství. Ve druhé pauze bylo ještě důrazné vysvětlování některých zákroků mezi domácími trenéry a rozhodčími.

Třetí třetina byla už regulérní boj. Tlak, který předváděl domácí celek byl enormní. Jako studená sprcha přišel okamžik v 50. minutě. Nenápadná střela našla cíl a hosté si opět berou vedení na svou stranu. Zde zase pomohlo domácí prostředí. Těžkou situaci za obrovské podpory z hlediště otrokovický tým zvládl. O třicet vteřin později je skóre znovu srovnané. DOROlajna si zopakovala akci ze druhé třetiny. Přihrávka Řezáče přišla přesně na hůl Sousedíka. Vyrovnáno 4:4. Obrovská radost v hledišti a na střídačce propukla o další dvě minuty později. Přihrávku Malého převzal Hrtús, který perfektní akcí "pocem-kamdeš?" nedal brankáři šanci. Rázem jdou domácí do trháku. Závěrečný tlak hostů při hře bez brankáře znamenal rozhodnutí v podobě Michálkova gólu do prázdné branky. Otrokovice vítězí 6:4 a jedou si pro rozhodující bod v úterý do Brna.

Fantastickou diváckou kulisu hráči patřičně ocenili. Závěrečná děkovačka obsahovala i "rybičku".

Ohlasy trenérů

Komentář asistenta trenéra domácích, Lukáše Bibra: "Dnešní zápas měl opravdové parametry play-off. Kluci předvedli velké odhodlání a bojovnost, kterou přetavili ve vítězství. Věřím, že na dnešní výkon se nám povede navázat v úterním zápase. Děkujeme divákům za skvělou kulisu a hostům za zápas."

Komentář trenéra hostí, Romana Jandy: "Bojovné utkání hodné play off. Soupeři tam padly až neuvěřitelně šťastné branky, po různých centrech do brankoviště a následně odražených míčcích. Nezbývá nám nic jiného než si postup vybojovat v domácím prostředí. Děkuji soupeři za utkání."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři