Panteři v play-off po prohře v úterním zápase končí

Hu-Fa Panthers Otrokovice vyrazili v úterý k 5. zápasu čtvrtfinále Tipsport Supergy na Jižní město, kde je čekal těžký úkol snížit stav čtvrtfinálové série, ve které jejich soupeř Fat Pipe Florbal Chodov vedl již 1:3 na zápasy. Panteři v tomto zápase tedy potřebovali vyhrát, prohra by znamenala konec sezony.

Superliga 2016/2017, ČF5, út 21.3.2017, SH Jižní Město
FAT PIPE Florbal Chodov
PANTHERS OTROKOVICE B
4:2
0:1, 0:0, 4:1

Branky a nahrávky: 45. Tyl (Pražan), 48. Kotlas (Strachota), 52. Pražan (Sýkora), 60. Tyl - 15. Zapletal (Nagy Michal), 44. Krchňáček (Zapletal). Rozhodčí: Nábělek Jakub, Štengl Radek. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 25:15.

FAT PIPE Florbal Chodov: Barák (Mück) - Pražan, Procházka, Jirásek, Sýkora, Kotlas, Bouša - Kašovský, Tyl, Vávra T., Vávra M., Pražák, Koutný, Chmelíček, Vošta, Dóža, Strachota, Plíhal
PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Karel Ťopek, Miroslav Koníček, Ondřej Čevela, Matěj Kostka, Michal Nagy, Martin Szweda - Tomáš Olbert, Pavel Jurčík, Marek Zapletal, Martin Nagy, Martin Krchňáček, Sebastian Bobáčik, Tomáš Sovják, Lukáš Volek, Dominik Rozumek

Na chodovské hráče Panteři vyrukovali se stejným obranným systémem, který hráli i předešlé zápasy na Štěrkovišti. Osobní obrana i těm nejlepším chodovským hráčům dělala velké problémy, dokonce i opěvovaný Patrik Dóža za víkend zaznamenal pouhý jeden bod za asistenci. Až v 15. minutě viděli diváci první branku utkání, brankáře Baráka překonal Marek Zapletal a poslal Otrokovice do vedení. Poté se chodovští dostávali do sporadických příležitostí, ovšem žádná nebyla natolik nebezpečná, aby skončila gólem.

Ve druhé třetině měli od začátku Panteři více ze hry. Ta byla však značně defenzivní, žádný hráč nechtěl udělat chybu a pro oko diváka se na Jižním Městě se nehrál příliš atraktivní florbal. Oba brankáři předváděli bezchybný výkon a i velmi dobré příležitosti likvidovali s ledovým klidem. I přes vypracované příležitosti Panteři nedokázali vstřelit další branku, a tak po druhé třetině se stav zápasu neměnil, Otrokovice stále vedly 1:0.

Třetí třetina konečně přinesla další branky. Nejprve se ve 44. minutě prosadil Martin Krchňáček a navýšil vedení Panterů na dvoubrankový náskok. Poté však přišel velice sporný moment. Snižovací brance Miloše Tyla prokazatelně předcházely tři přestupky, avšak rozhodčí přesto bez váhání branku na 1:2 uznali. To chodovské hráče nakoplo a záhy přišlo vyrovnání z hole Michala Kotlase. I když se Panteři snažili vzít si zpátky vedení, byl to chodovský Pražan, kdo vstřelil další branku utkání a poslal pražský tým do vedení 2:3. Panteři poté dostali výhodu přesilové hry po faulu na Matěje Kostku, ale nedokázali ji využít. Od 58. minuty se Panteři snažili o vyrovnání se šesti hráči v poli, ale nedokázali najít recept na překonání chodovské obrany. Půl minuty před koncem zatnul definitvní ránu Panterům Miloš Tyl, který stanovil konečné skóre zápasu 2:4.

Postupujícím do semifinále Tipsport Superligy je tedy tým Fat Pipe Flobral Chodov, který zvítězil v sérii 4:1 a Panterům tak sezona končí. Tým Hu-Fa Panthers Otrokovice gratuluje soupeři k postupu a především děkuje všem fanouškům, kteří jej po celou sezonu podporovali a vytvářeli v zápasech skvělou atmosféru, která pomáhala týmu porážet i ty nejsilnější soupeře. Děkujeme, jste nejlepší!!!

Ohlasy trenérů

Komentář k utkání trenéra domácích Davida Podhráského: "Další těžký zápas, kde na nás Otrokovice zkusily prakticky úplně všechno. Cením si toho, že jsme si s tím poradili a myslím, že to byla skvělá příprava na další sérii. Těším se, že v ní se bude hrát oboustranně ofenzivnější florbal. Na závěr bych chtěl poděkovat divákům, možná jich nechodí tolik jako jinde, ale jsou neskuteční!"

Komentář k utkání trenéra hostí Karla Ševčíka: „Dnes dobře odbojované utkání. Myslím, že takticky jsme hráli velmi dobře a dostávali jsme Chodov do úzkých. Bohužel ani vedení 2:0 nám nezajistilo prodloužení série. Škoda neproměněných šancí, které jsme si vybojovali, teď to mrzí dvojnásob. Soupeři děkujeme za zápas a přejeme mu hodně sportovních úspěchů.“

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři