Muži přivezli z Liberce bod za prohru v prodloužení

Tým Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE v prvním utkání roku 2020 neudržel těsné vedení a nakonec bere z utkání bod za prohru 6:7 v prodloužení

Superliga 2019/2020, 20. kolo, ne 5.1.2020, SH ZŠ Dobiášova Liberec
Liberec
PANTHERS OTROKOVICE B
7:6p
1:1, 4:3, 1:2 - 1:0

FBC Liberec - Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE 7:6p

branky: 12. Lukáš Lhota, 21. Adam Balatka, 31. Jakub Kopecký, 35. Adam Balatka, 39. Adam Balatka, 58. Radek Valeš, 64. Matěj Klucho - 10. Lukáš Petřík, 29. Pavel Jurčík, 33. Lukáš Kvapil, 34. Ladislav Gál, 41. Lukáš Petřík, 49. Peter Nehila; rozhodčí: Přemysl Bališ - Peter Varga; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 160; zásahy brankářů: Vít Vaníček 18 - Kevin Majrich 14; po třetinách: 1:1, 4:3, 1:2, 1:0;


Sestřih branek:

Liberec: Vaníček (Král) - Klucho, Kárník, Bitman, Kološ - Kopecký, Valeš, Hejduk, Rozkovec, Lhota, Baudisch, Ferdan, Šoltys, Matušů, Kořínek, Hrůza, Balatka, Kroupa, Světlík
PANTHERS OTROKOVICE B: Majrich (Vorálek) - Nagy, Szweda, Zimmer, Kostka, Petřík, Pšenčík - Pešat, Gál, Nehila, Vykopal, Haša, Červenka, Kvapil, Koláčný, Jurčík

A-týmu se přelom starého a nového v superlize roku nepovedl. Poté, co doma nečekaně podlehl posledním Pardubicím, prohrál také v Liberci. Za porážku 6:7 v prodloužení si do tabulky aspoň připsali jeden bod.

Panteři začali pod Ještědem nadějně a díky trefě Petříka otevřeli brankový účet zápasu. Pak se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. Liberec otočil na 2:1, a přestože Jurčík srovnal, za chvíli domácí opět vedli.

Otrokovicím se sice dvěma slepenými góly Gála s Kvapilem povedlo výsledek v polovině střetnutí obrátit na svoji stranu, jenže Severočeši za 11 sekund srovnali a ještě před druhou přestávkou si vypracovali těsný náskok.

Přetahovaná pokračovala i v závěrečné třetině. Sedm sekund po jejím zahájení vyrovnal na 5:5 Petřík a Nehila pak poslal Pantery potřetí v utkání do vedení. To však hosté neuhájili. V 58. minutě si vynutil prodloužení Valeš a v něm byli šťastnější Liberečtí.

Šest kol před koncem základní části drží Panteři šestou příčku s náskokem devíti bodů na první nepostupové místo do play off. Další duel odehrají až 18. ledna ve Vítkovicích.

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra hostí(Michal Kvapil):Dnešní důležité utkání jsme nevládli a odehráli ve vánočním tempu. Opět jsem udělali mnoho ztrát a soupeř nás potrestal. Když jsme se dostali do vedení nedokázali jsme navýšit a odskočit. Naopak jsme museli dotahovat soupeře. Domácí využili nabídnuté šance a v prodloužení si vystřelili 2 body. Gratulujeme soupeři k jejich zisku.

Komentář trenéra domácích (Filip Hanžl): Zápas ve finále mohl vyhrát kdokoli. My jsme opět zvládli závěr a soupeře dorazili. Děkujeme mu nicméně za zápas a přeji šťastnou cestu domů.


Další domácí zápas odehrají Panteři v neděli 9. 2. 2020 od 18:00 proti FBC 4CLEAN Česká Lípa

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři