Panteři slaví první výhru po nevídaném obratu v Ostravě

Po fantastickém závěru utkání získali hráči Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE plný počet bodů.

Livesport Superliga , 9. kolo, ne 29.11.2020, ČPP Aréna Ostrava
FBC ČPP Ostrava
PANTHERS OTROKOVICE B
6:7
2:2, 2:1, 2:4

FBC ČPP OSTRAVA - Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE 6:7

branky: 15. Ivo Dohnal, 17. Marcel Jakubec, 24. Petr Kittel, 27. Petr Kittel, 54. Wojciech Malajka, 55. Wojciech Malajka - 4. Vlastimil Červenka, 18. Lukáš Kvapil, 40. Ladislav Gál, 42. Martin Grlický, 58. Peter Nehila, 60. Peter Nehila, 60. Ladislav Gál; rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček; vyloučení: 3:1; využití: 0:2; zásahy brankářů: Jan Binder 16 - Kevin Majrich 19; po třetinách: 2:2, 2:1, 2:4;


Sestřih utkání:

FBC ČPP Ostrava: Binder (Klinka) - Herblich, Lipový, Šubert, Vítovec, Jakubec, Zimmer, Burýšek - Malajka, Soukup, Klimscha, Kaloč, Eichner, Sládek, Pešat, Hurta, Kittel, Dohnal, Malina
PANTHERS OTROKOVICE B: Majrich (Kubíček) - Kvapil, Medek, Pšenčík, Hrtús, Petřík - Červenka, Grlický, Jurčík, Hrabal, Szweda, Gál, Hronek, Štourač, Vykopal, Nehila

Den poté, co áčko Panterů nezvládlo doma nadějně rozehraný zápas proti Liberci, si ztracené body vzalo zpátky v Ostravě, kde třemi góly v posledních třech minutách zvrátilo zázračně výsledek na 7:6 a poprvé v superligové sezoně tak okusilo chuť vítězství.

Stejně jako v úvodním duelu po restartu soutěže se Panteři ujali vedení zásluhou Červenky, který doklepl dlouhou nahrávku Pšenčíka do prázdné brány. Do šaten se šlo za stavu 2:2, na dva góly domácích odpověděl kapitán Kvapil.

V prostřední třetině nabrali Panteři rychle manko dvou branek, které jim dal ještě loni jejich spoluhráč Kittel, na první trefu mu přitom asistoval další exotrokovický hráč Pešat. Na přelomu druhé a třetí periody Gál s Grlickým srovnali na 4:4 a začínalo se znovu.

Pantery nesrazily ani dva slepené góly polského reprezentanta Malajky v rozmezí 54. a 55 minuty a na poslední tři minuty si schovali brankovou smršť, kterou soupeře dokonale zmrazily. Nehila dvěma zásahy srovnal, v čase 59:52 pak dokonal velkolepý obrat svojí druhou trefou v zápase Gál.

První vítězství sezony odlepilo tým ze dna superligové tabulky, další dva duely ho čekají v sobotu a v neděli doma proti Spartě Praha a Black Angels.


Ohlasy trenérů a hráčů:

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři