Superliga 2017/2018, 20. kolo, po 8.1.2018, SH Euronics Zlín
PANTHERS OTROKOVICE B
Sparta
6:7p
2:3, 1:3, 3:1 - 0:1

branky: 7. Martin Szweda, 15. Marek Zapletal, 27. Lukáš Uhrinovský, 42. Matěj Kostka, 51. Marek Zapletal, 58. Karel Ťopek - 11. Robert Košir, 16. Matěj Pruner, 19. Michal Kareš, 21. Luka Časar, 28. Luka Časar, 30. Michal Kareš, 62. Robert Košir; rozhodčí:Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 2:1; využití: 1:1; diváků: 385; zásahy brankářů: Radovan Michajlovič 11 - Martin Beneš 14

PANTHERS OTROKOVICE B: Michajlovič (Malina) - Nagy Mi., Švajný, Ťopek, Kostka, Koníček, Čevela - Sovják, Zapletal, Pešat, Petřík, Jurčík, Kittel, Vykopal, Szweda, Kundrata, Uhrinovský, Kvapil
Sparta: Beneš (Eckhardt) - Ježek, Bartoš, Čermák, Garčar, Kozdera, Marvánek, Zeman, Koščo, Kalaš - Ujhelyi, Zouzal, Košir, Jaroš, Svatoš, Kareš, Krejča, Časar, Pruner

Úvod utkání patřil hostům z Prahy, kteří drželi míček na svých hokejkách. Z toho pramenila první šance utkání, do které se dostal Kareš, ale trefil pouze břevno domácí branky. Poté si vzali slovo domácí, kteří vstřelili první branku. Signál ze standartní situace skvěle využil Szweda. Chvíli poté byl vyloučen Zapletal a domácí šli do čtyřech. Nabídnout přesilovou hru hosté využili, když střelu Marvánka pohotově dorazil Košir. Poté mohli diváci vidět šance na obou stranách, přičemž jednu z nich po nahrávce Sovjáka využil Zapletal a vrátil domácím vedení. To ovšem netrvalo příliš dlouho, protože hosté opět dokázali vyrovnat. Sparta se hnala za vedoucí brankou a ta jí tentokrát byla dopřána. Michal Kareš poslal pražany do vedení 3:2. První dějství, tak skončilo výhrou hostí.

Vstup do druhé třetiny vyšel skvěle Spartě, když po pětačtyřiceti sekundách hry našel Zeman dlouhým lobem Luku Časara před otrokovickou brankou a ten nabídnutou šanci neprováhal. Domácí se ovšem tlačili do dalších šancí, které končili na Benešovi. Až v čase 26:57 nenápadnou střelou zpoza bránícího hráče snížil Uhrinovský, který si připsal první branku v probíhající sezoně. Hosté ovšem dokázali za pouhých 11 vteřin odpovědět opět z hole Časara. A když v polovině utkání vystřelil od mantinelu Ježek, jehož střelu tečoval před Michajlovičem Kareš, tak už hosté vedli o tři branky. Po této brance si domácí vzali oddechový čas, po kterém se hra do konce třetiny vyrovnala. Další gól diváci už v této třetině neviděli.

Otrokovice vstoupili do poslední části velmi aktivně. Odměnou jim byla brzká branka z hole Kostky. Ovšem v zápětí se nechal vyloučit Vykopal a domácí místo tlaku museli čelit přesilové hře hostí, kterou se jim podařilo ubránit. Oba týmy si vytvářeli gólové příležitosti, ovšem gólmani drželi aktuální stav. Ten se změnil až v 51. minutě, když skvělou nahrávku Petříka využil Zapletal a snížil na 5:6 z pohledu domácích. V 56. minutě byl vyloučen hostující Krejča. Otrokovice nabídnout šanci zásluhou Ťopka využili a zápas tak začínal zase od začátku. Do konce základní hrací doby už branka nepadla, takže se diváci ve zlínské hale mohli těšit na prodloužení.

Sparta vyhrála buly, po kterém odvolala brankáře a zkoušela hru 4 na 3. V početní převaze trpělivě kombinovali až nakonec Košir vystřelil Spartě výhru v prodloužení. 

Ohlasy trenérů

Komentář trenéra domácích Pana Karla Ševčíka: "Zápas se hrál ve velmi vysokém tempu, spoustu hezkých kombinací, divákům se hra musela líbit. Snažili jsme se být dopředu aktivní, bohužel Sparta, když už neměla kam, dávala jednoduché, dlouhé balony na souboj před brankou, a to nám trochu dělalo problémy. Snažili jsme se hrát celoplošně, kombinačně, hodně na balonku a mezihrou se dostávat do střeleckých prostorů. Jak se nám tohle začalo více dařit, byli jsme v utkání zpět a zápas srovnali. V prodloužení je to o sportovním štěstí. To nám dnes bohužel chybělo. Soupeři děkujeme za zápas a šťastnou cestu domů."

Komentář trenéra hostí Pana Skaličky: "Opět se opakuje situace ze zápasu s Ostravou, kdy jsme neudrželi tříbrankové vedení. Máme z tohoto zápasu dobrý bod navíc v prodloužení, ale musíme se zaměřit na udržení koncentrace po celých 60 minut, protože nemusíme mít tolik štěstí do nekonečna. Děkujeme soupeři za utkání."

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři