Panteři slaví výhru nad mistrem

Panteři si napravili reputaci a po velmi bojovném výkonu získali 2 důležité body proti Vítkovicím, když utkání vyhráli 5:4 po samostatných nájezdech.

Superliga 2019/2020, 8. kolo, so 26.10.2019, Městská hala Otrokovice
PANTHERS OTROKOVICE B
Vítkovice
5:4sn
2:1, 1:2, 1:1 - 1:0

Hu-Fa PANTHERS OTROKOVICE - 1. SC TEMPISH Vítkovice 5:4pn

branky: 3. Ladislav Gál, 20. Lukáš Pešat, 29. Lukáš Pešat, 48. Petr Kittel, N Ladislav Gál - 6. Lukáš Herblich, 37. Tomáš Sladký, 40. Jan Šebesta, 49. Rostislav Gattnar; rozhodčí: Filip Drápal - Jakub Pospíšil; vyloučení: 1:2; využití: 1:1; diváků: 350; zásahy brankářů: Kevin Majrich 14 - Lukáš Souček 16; po třetinách: 2:1, 1:2, 1:1 - 1:0


Sestřih branek:

V sestřihu chybí branka Petra Kittela na 4:3 pro domácí.

PANTHERS OTROKOVICE B: Majrich (Michajlovič) - Nagy, Kvapil, Zimmer, Kostka, Koláčný, Zdražil, Szweda - Hrabal, Červenka, Pešat, Kittel, Jurčík, Gál, Haša, Nehila, Ďuriška, Vykopal
Vítkovice: Souček (Gurkovský) - Hrubý, Kuczera, Nehera, Rýpar, Šebesta - Firda, Sladký, Gattnar, Řezanina, Herblich, Bräuer, Malina, Hatala, Besta

Tím nejlepším možným způsobem odčinili Panteři nečekanou domácí porážku od Liberce, svoje fanoušky potěšili vítězstvím nad mistrem z Vítkovic. Obhájce superligového titulu přemohli 5:4 v nájezdech, jejichž hrdinou byl otrokovický brankář Kevin Majrich, který vychytal všechny tři soupeřovy střelce.

Moravské derby začali hosté dlouhým držením míčku, když o něho ale přišli, hned inkasovali. Po chybě Sladkého se prosadil zblízka Gál. Vítkovice sice záhy srovnaly, v první přestávce však vedly opět Otrokovice. Přesilovku využil bleskově po pouhé sekundě Pešat, který se po standardní situaci trefil přesně k tyči.
Nejproduktivnější hráč Panterů pak zajistil ve 29. minutě Panterům dvougólový náskok výstavní ranou do protilehlého růžku hostující branky. V závěrečné periodě se však začínalo znovu, hosté do pauzy stihli srovnat po dorážce Sladkého a přesilovkové střele Šebesty.
V poslední třetině dramatické utkání gradovalo. Na Kittelův gól odpověděly Vítkovice za necelou minutu a bylo jasné, že kdo dá branku, vyhraje. Blíže k vítězství měli domácí, rozhodnout mohli Gál s Koláčným, jenže odkrytou bránu minuli, a tak přišlo na řadu prodloužení.
I v něm měli větší šance Panteři, avšak Kvapil nevyužil nájezd tří na jednoho a Kostka nedokázal dopravit míček do prázdné brány. Vítěze tak musely určit až nájezdy. Majrich vynuloval všechny tři vítkovické exekutory, Panterům tak stačil jediný proměněný pokus v podání Gála, který ve druhé sérii poslal míček do sítě pod rukou Součka.
Otrokovice se po osmi kolech vrátily v superligové tabulce na páté místo, další duel je čeká už ve sváteční pondělí v České Lípě.

Ohlasy trenérů

Komentář domácího kouče, pana Michala Kvapila: Dnešní utkání bylo odčiněním za minulí výkon. Zahráli jsme líp v obraně škoda ještě nevyužitých šancí.Musíme se koncentrovat na každou vteřinu lehký výpadek v závěru 2 třetiny a soupeř srovnal. Chceme hrát každou třetinu a postupem se zlepšovat. Děkuji soupeři za utkání a DIVÁKŮM za podporu.

Komentář hostujícího kouče, pana Pavla Bruse: "Dneska první 2 třetiny neměly z naší strany žádnou kvalitu. 3. třetina už byla lepší, ale zdaleka neměla parametry. Bohužel jsme dnes odevzdali soupeři body svým laxním výkonem. Z dnešního zápasu vyvodím důsledky."


Další domácí zápas odehrají Panteři v sobotu 16. 11. 2019 od 18:00 proti FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Generální partner

Generální podporovatel

Hlavní partneři

Partneři